Els equips esportius del Turó

Els equips d’infantil i cadet de futbol del Turó de Roquetes estan participant en un torneig de futbol platja a la platja Mar bella.  El primer dia de competició va anar bé, però el segon encara millor: els infantils van quedar segons i els cadets els primers.  Encara queden dues jornades més que decidiran qui s’emporta la copa.

Us adjuntem unes fotos i el vídeo de la primera jornada.

Cadet Platja 260513 Infantil Platja 260513 Platja 260513 C Platja 260513 I

 

Publicat dins de esports | Deixa un comentari

Sant Jordi al Turó

Enguany, com no podia ser d’una altra manera, l’I-E Turó de Roquetes hem celebrat la diada de sant Jordi com toca. El dimarts 23 d’abril de 2013 vam organitzar tot un reguitzell d’activitats entre l’alumnat i el professorat per celebrar la diada on va participar tota la comunitat educativa del centre.

A partir de les 10 del matí vancomençar els tallers de Contacontes al primer cicle de Secundària. Els alumnes de tercer de l’ESO van baixar a les aules de primer d’ESO per explicar-los contes; de la mateixa manera, els alumnes de quart d’ESO ho van fer amb els de segon. Al seu torn, uns altres alumnes de tercer i quart enllestien els preparatius de la Rambla dels llibres i els tallers al pati.

Després de l’hora d’esbarjo es va posar en marxa la Rambla, els tallers d’artesania i els tallers de jocs populars que l’Alícia va preparar a tot l’alumnat. A la Rambla, a més, s’hi va instal·lar un mural perquè l’alumnat escrigués els seus missatges d’amor, un punt d’intercanvi de llibres, un taller de confecció de roses.

A continuació, una part del professorat de secundària va interpretar magníficament una versió de la llegenda de sant Jordi. Per a l’acte, el Francesc va habilitar la sala multifuncional talment com un teatre, amb teló i tot!

DSC03115 DSC03111 DSC03100 DSC03085 DSC03081 DSC03058

Despres de dues actuacions, una per al primer cicle i l’altra per al segon, es van recitar les cartes guanyadores del certamen literari i es van lliurar els premis corresponents.

DSC03118 DSC03122 DSC03125 DSC03128

Finalment, els alumnes de l’Aula d’Acollida van interpretar la cançó “Te pintaron pajaritos en el aire” traduïda al català amb la col·laboració de la Mireia Borràs i l’Esther Vilà.

DSC03131 DSC03139 DSC03140

 

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Tancada a l’Institut Escola Turó de Roquetes

Com ja sabeu, el 25 d’abril el centre es va sumar a la jornada de tancades convocada per assemblees, sindicats, federacions educatives i ampes a tot l’Estat. El nostre centre hi va participar perquè créiem que no podia quedar al marge de les legítimes reinvidicacions de la protesta en un context social en què el nostre barri es veu fortament agreujat.

No debades, els mitjans se n’han fet ressò i hem estat esmentats en el portal informatiu Directa:

dibuix

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Xarxes altruistes d’intercanvi de coneixements

dibuix
Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

La situació social i educativa a Nou Barris

El dimarts 16 d’abril es va emetre un programa de ràdio especial sobre la situació social a Nou Barris a la Cadena Ser de Barcelona. El programa es va emetre des de l’Ateneu popular de Nou Barris i va participar la nostra professora Empar Navarro. Paga la pena escoltar el programa perquè esdevé un retrat exacte i esgarrifós de la situació social i econòmica del barri. Us deixem els enllaços:

dibuix

Des del blog felicitem a l’Empar Navarro i als altres companys per defensar la dignitat del barri i els seus drets legítims. Gràcies!

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Projecte Esmorzars sostenibles a primària

El nostre centre participa en el projecte Esmorzars+Sostenibles, promogut per l’Agenda 21 escolar amb la col.laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest projecte es fomenta la reducció dels envasos al centre escolar, la introducció d’embalatges reutilitzables, i es fomenta la conscienciació dels alumnes envers la prevenció de residus. Al mateix temps, també creiem que és una bona ocasió per treballar també aspectes de salut i alimentació.

L’experiència la realitzen els alumnes de 4t. i 5è. on han hagut de fer una diagnosi  durant el primer trimestre, tant del tipus de menjar que porten com dels embolcalls que fan servir.

Al segon trimestre els nens i nenes que participen a la diagnosi van rebre un embolcall “boc’n rol” reutilitzable que ens ha facilitat l’Agenda 21 escolar per portar el seu esmorzar. D’aquesta manera s’intenta reduïr la quantitat de residus que es generen a l’hora d’esmorzar.

I ja ara tornem a realitzar un altre diagnosi, per veure com ha resultat el fet de introduïr aquest tipus d’embolcall i comprovar que si fem servir embolcalls d’un sol ús no es generen tants residus, i així contribuïm a tenir un planeta més net.

Clam de la Terra from monsostenible on Vimeo.

Amb aquesta informació ara ja sabem la quantitat i la tipologia dels embolcalls que es generen al centre i del conjunt de centres que participen en el projecte. Amb aquest coneixement, els alumnes podran aprofundir i investigar sobre els residus, la seva gestió i els seus impactes.

Els nens i nenes han decorat els seus embolcalls per fer-los més personals.

Va ser una activitat força creadora i divertida!!                                                                                                                     

Valorem molt el suport de les families que contribueixen a reduïr residus  (fent ús de carmanyoles, boc’n rol, reduint el paper d’alumini, les bosses de plàstic i el paper) i per  conscienciar als vostres fills i filles en el respecte i cura  del medi ambient.

Us aconsellem que visiteu:

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Callejeros Literarios a l’I-E Turó de Roquetes

dibuix

El projecte Callejeros Literarios acaba d’ubicar el nostre centre a la seva plataforma per la participació en el projecte. Des de l’assignatura de 4rt d’ESO de Lengua y Literatura Castellana i de la mà de la professora Marta Martínez, s’ha treballat al barri sobre els escriptors que donen nom als nostres carrers. El treball l’han recollit en un blog on tothom interactua i penja els treballs que s’han anat fent.

Al blog, trobareu murals, vídeos, redaccions i molt de material més per aprendre’n. No deixeu de visitar aquest blog i d’interactuar-hi. Punxeu a la imatge per accedir-hi:

Placa_callejeros

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Concentració a la Plaça sant Jaume el 20 de març

A l’I-E Turó de Roquetes també ens unirem a la concentració d’empleats i empleades públiques convocada pels sindicats per tal de denunciar les retallades socials i laborals. Tota la comunitat educativa del Centre està convidada a participar-hi.

cartell_globus_20M_no_aguantis_mes_versio2 Dibuix ma_dits_tallats

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Convocatòria a la 2ona Jornada en defensa de l’Escola pública a Nou Barris

taules-rodonesmarçproposta5_21Des de la Coordinadora de Ampa de Nou Barris us convoquem a 2ª Jornada en defensa de l’escola pública a Nou Barris, que farem a l’Escola Calderon aquest proper diumenge 17 de març a partir de les 11,00 h. del mati.

Activitat oberta per a nens i nenes que podran aprofitar l’obertura del pati de l’escola.

I treball per a mares i pares una Taula rodona sobre la contrareforma educativa de LOMCE. “Com ens afecten les retallades en educació? Què podem  fer?”

Amb la participación de:
– Arthur Kelvin (ampa Antaviana)
– Emili Cortavitarte (docent)
– Llum Mascaray (docent)
– Lluís Filella (docent)

De nou serà un bon moment per reflexionar sobre l’educació dels nostres fills i filles.

No faltis! Per poder cridar hem d’estar informats!

Publicat dins de institut escola | Deixa un comentari

Suspensió de classes

Avui, dimecres 13 de març de 2013, s’ha suspès l’última classe de la jornada escolar a l’edifici de secundària dels grups de tercer i quart d’ESO. El motiu ha estat el lamentable estat del sostre del corredor de la segona planta de l’edifici. Arran de la pluja continuada que ha estat caient durant tot el dia, les goteres s’han eixamplat i l’aigua cau a dojo. Tot i que els Bombers han certificat que la integritat del sostre està garantida, el centre ha decidit suspendre les classes per la seguretat dels nostres alumnes.

La solució, en aquest cas, la tenen les autoritats. Perquè no es repeteixin aquestes escenes caldrà un treball de millora de les condicions del centre; altrament, el centre es veurà obligat a suspendre l’activitat docent sempre que les condicions de pluja siguen semblants.

Per il·lustrar l’estat del sostre, aquí teniu unes imatges ben definitòries

DSC02396 Sense títol

Publicat dins de institut escola | 1 comentari